+387 61/196-103, +387 61/790-390, +387 61/962-040 info@magusrentacar.ba

Šta ako količina tečnosti u iznajmljenom vozilu nije dovoljna?

Mi koristimo maksimalne napore kako bismo Vam osigurali ispravno vozilo sa ispravnom količinom tečnosti. Nažalost, u rijetkim slučajevima u toku velike korištenosti vozila, može se dogoditi da vozilo signalizuje nedostatak određene tečnosti. U slučaju da je riječ o nedostatku:

  • MOTORNO ULJE: Odmah po paljenju signalne lampice kontaktirajte Magus rent a car za dalje upute.
  • RASHLADNA TEČNOST: Kako biste izbjegli pregrijavnje motora, odmah po paljenju signalne lampice kontaktirajte Magus rent a car za dalje upute.
  • AdBlue: Većina naših automobila na pogon dizel motora, opremljena su tzv. Tečnošću AdBlue, kako bi odgovarala strogim evropskim normama o zagađenju okoline. Budući da je u uobičajenim uslovima vožnje količina tečnosti dovoljna za otprilike 15.000 do 25.000 km, odnosno između dva servisa, pa prema potrebi i mi nadomjestimo potrošenu količinu tečnosti, nedovoljan nivo tečnosti moguć je u posebno rijetkim slučajevima. Ali ako Vam se na instrument tabli i  centralnom ekranu na pojavi signalna lampica i poruka upozorenja o niskom nivou tečnosti AdBlue, molimo Vas da na prvoj benzinskoj pumpi kupite minimalno 10 litara i uz pomoć levka natočite do vrha rezervoara, a prema potrebi i veću količinu od navedene. Otvor rezervoara navedene tečnosti, zavisno od modela vozila, nalazi se u gepeku ispod rezervnog točka, u bočnoj stranici gepeka ili kraj poklopca rezervoara goriva. Molimo Vas da ne ignorišete poruku upozorenja kako elektronika ne bi onemogućila dalju vožnju i tako Vam prouzrokovala dodatne neprijatnosti.