+387 61/196-103, +387 61/790-390, +387 61/962-040 info@magusrentacar.ba

Kako ispravno montirati dječije sjedište i/ili booster?

Svako dječije sjedište i/ili booster na poleđini ima šemu postavljanja u vozilo. Kako bi Vaši najmlađi saputnici sigurno i ugodno putovali, molimo Vas da poštujete ta uputstva.

  • SAVJET 1: Savjetujemo Vam da svoju dijecu uvijek i isključivo prevozite u dečijim sjedištima ili boosterima koji odgovaraju njihovom uzrastu i da ih uvek vežete sigurnosnim pojasom.
  • SAVJET 2: Savjetujemo Vam da uvijek diječju stolicu i/ili booster postavite iza suvozačevog sjedišta. Visinu suvozačevog sjedišta, kada je to moguće, uvijek podesite na najvišu visinu, maksimalno ga gurnite unazad, ispravite naslon sjedišta te podignite naslon za glavu u najviši položaj. Taj položaj je najsigurniji za prijevoz Vaše dijece. Ako morate postaviti više dečjih sjedišta i/ili boostera, to uvijek činite na zadnjim sjedištima.
  • SAVJET 3: Ako svoje dijete odlučite da prevozite u dječjem sjedištu/ili boosteru na suvozačevom sjedištu, OBAVEZNO i bez izuzetka uvijek isključite suvozačev vazdušni jastuk (prekidač se najčešće nalazi u kaseti ispred suvozačevog sjedišta). Takođe, provjerite je li takav način prijevoza Vaše djece u zemlji u kojoj se nalazite u skladu s lokalnim važećim propisima.
  • SAVJET 4: Nikada ne prevozite djecu mlađu od 12 godina na prednjem suvozačevom sjedištu!